21-07-07

Het verhaal van een jood

Een Jood Ibn Surya kwam voor ons profeet en vroeg:welke engel engel is naar u gekomen?Hij zei Gabriel(a.s)

daarop zei de Jood:als het Mikail(a.s)was zou ik een volgeling van je zijn,want Gabriel(a.s)heeft ons verraden,en begon zijn verhaal te doen,na een tijd vertelde hij:wij hebben Gabriel(a.s)gevraagd om een profeet uit ons voortebrengen,en als dit niet het geval was zijn ze hun vriendschap met deze engel verbroken,.

 

khalief Ömer(r.a) die meestal bij een joods gebedsplaats voorbij kwam,en praatte soms met hun,en de joden zeiden tegen Hem dat ze Hem liever zagen dan een paar ander.en Ömer antwoordde daarop:denk maar niet dat ik voor de vriendschap kom,elke keer als ik kom zie ik dat Mohammed(s.a.s)de grootste der profeten is,en dat al wat Hij zegt meer waard is dan wat in uw boeken staat,.

daarop vroegen ze allemaal:welke engel komt hem Allahs woorden brengen?

Gabriel(a.s)antwoordde Hij,.

Wij houden niet van Gabriel(a.s)zeiden de joden,Hij vertelt onze geheimen aan Mohammed(s.a.s)

En het is Gabriel(a.s) die ons onheil brengt zeggen ze,Mikhail(a.s)is beter zeiden ze,Hij brengt ons alles zeiden ze,

Daarop antwoordde Ömer(r.a)jullie vervloekten,jullie haten Gabriel(a.s)en Allahs profeet Mohammed(s.a.s) en wie Gabriel(a.s) haat kan Allah zeker niet lief hebben en Allah zal hun vervloeken...

 

Joden denken dat ze vervloekt werden door Gabriel en hebben hem niet graag,maar in feite is het Allah die hen vervloekte en ook zo bliijft,.:Allah is degene die alwetend is.

 

Dat profeet Mohammed(s.a.s)de islam bracht en over de wereld heerste is met de hulp van alle engelen gezonden door Allah,.hoe kan anders een godsdienst wat bij 1man begon de wereld overheersen en regeren.

 

Eindeloze groeten en gebeden aan Allah,aan Zijn profeten en de groeten aan Gabriel en Mikhail,en alle andere engelen...

01:31 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.