20-08-07

Een Glas Melk

Er was eens een jongentje, die elke dag langs de deuren ging om spulletjes te verkopen, om zo zijn schoolgeld te kunnen betalen, aangezien zijn ouders arm waren. Op een dag had hij maar 10 cent in zijn zak en had erge trek gekregen in eten. Hij besloot om bij de volgende deur waar hij aanbelde, om iets te eten te vragen.

Maar toen hij daar aankwam had hij niet genoeg moed om erom te vragen. Dus in plaats van wat eten vroeg hij om een glas water. De aardige mevrouw die opendeed vond dat hij er een beetje hongerig uitzag, en besloot om hem een groot glas melk te geven. hij dronk heel langzaam en genoot van elke slok ervan. toen hij het ophad vroeg hij aan de vrouw: "Hoeveel geld ben ik u schuldig?" De vrouw zei: "Je bent mij niks verschuldigd hoor, ik heb altijd geleerd dat je geen geld mag vragen voor liefdadigheid"

De kleine jongen bedankte haar uit de grond van zijn hart.

Toen Faisel Ahmad het huis verliet, voelde hij zich veel sterker- niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk, zijn geloof in Allah (swt) en mensen was weer gegroeid.

Voordat hij namelijk bij dat huis aankwam was hij van plan om alles op te geven. Maar nu niet meer, nu voelde hij zich sterker dan ooit te voren.

Jaren later.......

Deze zelfde vrouw werd erg ziek. Geen van de plaatselijke doctoren konden begrijpen wat er mis was met haar. Ze stuurden haar naar de grote stad waar het ziekenhuis meer gespecialiseerd was, en zij zouden kunnen uitzoeken wat haar mankeerde.

Dokter Faisel Achmed werd opgeroepen.

Toen hij had gehoord vanuit welk dorp zij kwam, vulden zijn ogen zich met een vreemd licht. Haastig ging hij naar beneden en ging naar haar kamer.

Gekleed in zijn dokterskleding ging hij naar binnen.

Hij herkende haar meteen....

Hij ging terug naar de behandelkamer en was vastbesloten om alles te doen om haar leven te redden. Hij gaf haar een speciale behandeling.

Maar Al-Hamdoelilah na een hele lange zware periode, was de strijd gestreden en was de vrouw weer beter geworden.

Dokter Achmed vroeg aan de financiële afdeling, of ze hem de rekening wilden sturen.

Hij keek erna, toen schreef hij iets onder aan de rekening en stuurde de rekening naar haar kamer.

Toen, de vrouw de rekening kreeg en opende, ze was er zeker van dat het de rest van haar leven zou kosten om het alles te betalen. Viel haar oog op iets wat op de rekening was geschreven.

Ze las de woorden : "Rekening volledig betaald met een glas melk"

Ondertekend,

Dr. Faisel Achmed

Tranen van vreugde kwamen uit haar ogen en ze besloot om te gaan bidden: "Dank U, Allah, dat Uw liefde is uitgespreid over menselijke harten en handen."

21:30 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

één probleem als hij nu consequent is, moet hij nu alle zieken gratis behandelen, wie gaat dan de kliniek betalen e alle dokters en verplegers om te overleven (ps snap het verhaal wel en weet wel waar ge op uit stuurt) ook gij moet uw brood verdienen, of doe jij ook alles gratis en krijg je alles gratis. wanneer de rijken zouden betalen, bestaan er plots geen rijken, snapt ge de point? (geen antwoord nodig hé)

Gepost door: watje | 21-08-07

Reageren op dit commentaar

watje Dat is waar,maar als iemand in nood verkeert,en wordt geholpen door een ander,zal dan ook op zjin beurt hetzelfde of zelfs meer met plezier doen,

als ik iemand hulp kan bieden,en doe dit vaak,dan doe ik het zeker gratis,

Als ik een minderbedeelde tegenkom,geef ik deze iets wat hun helpt,hoeft niet veel te zijn,en als ik geef,dan geef ik met het rechtse hand zonder dat het linkse hand ervanaf weet"zonder reclame te maken",en dit is de juiste manier van helpen,
met het luidruchtig,veel reclame erbij zal ik de gevoelens van die persoon schaden,dus hoeft niemand anders het te weten,Ik en Allah,...

Als jij iemands toekomst of leven helpt met een glas melk of een stuk brood,of geld,zal diegene op zijn beurt de jouwe kunnen helpen met plezier,


Ik ben verplicht als moslim een arme of minderbedeelde de hand toetereiken,en je hoeft zelfs niet rijk te zijn om een arme de hand toe te reiken,


"De meest geliefde van de mensen bij Allah is de meest behulpzame"

"Gun anderen wat je jezelf gunt."


"Maak dingen makkelijk voor mensen niet moeilijk."


"Houd van de armen en meng je met ze."

"Geef voedsel aan anderen en spreek goed."

"Voed de armen en veeg over het hoofd van een weeskind (laat medeleven zien)."


Je betreedt deze wereld zonder iets meegebracht hebbend,Je verlaat deze wereld zonder iets meegenomen te hebben,Het grootste rijkdom is het geloof die je zal blijven volgen en niets anders,een ander rijkdom is een hart die vrijgevig is,
En een hart gevuld met het geloof zal zijn handen boven het hoofd van de armen houden,

grtz,

Gepost door: iIslam is de waarheid | 21-08-07

Reageren op dit commentaar

watje Anderen weldaden bewijzen is een opluchting voor u,
Goedertierenheid is de naam, het goede is het opschrift en goedheid is de smaak. De eerste die baat hebben bij het gelukkig maken van mensen zijn degenen die hen vereren met dit geluk. Zij zullen de vruchten ervan spoedig plukken: zij zullen immers de invloed daarvan waarnemen in hun innerlijk, hun moraal en hun geweten, bovendien zullen zij opluchting, plezier, kalmte en rus ondervinden.
Als u door een vlaag van kommer wordt overweldigd of door droefenis wordt getroffen, bewijs dan anderen een dienst en wees welwillend jegens hen, dan zult u rust en vreugde ervaren. Begiftigt een nooddruftige, komt op voor iemand die onrecht is aangedaan, redt een bedroefde, voedt een hongerige, bezoekt een zieke, helpt een getroffene, dan zult u door geluk van alle kanten worden omgeven

Gepost door: Islam is de waarheid | 21-08-07

Reageren op dit commentaar

hey ik begreep heus wel wat ge bedoelde zenne, trouwens als je mijn blog leest doe ik ook dingen gratis.
maar hier komen wij dan: ik help ook overal waar ik mar kan gratis, alleen ik doe het onvoorwaardelijk en zonder dat ik mij verplicht voel, tenzij moreel verplicht, ik doe het uit eigen beweging zonder enige bevel van iemand anders of voor gelijkeender welk dogma. jij hebt blijkbaar de verplichting nodig vanuit uw geloof en om zo beloond te worden in het hiernamaals en om hier het geluk te smaken, snapt ge met hetgeen ik nu wil zeggen? uiteraard ben ik bli dat gij ook mensen helpt.
gij bedoel ik daarvoor niet steeds U in eigen persoon hé.

Gepost door: watje | 21-08-07

Reageren op dit commentaar

watje We Helpen allemaal weleens een ander,dat zit bij eenieder ingeworteld en we doen het zeker uit vrije beweging zonder een betaling ervoor,
Maar ene de hand toereiken als je ziet dat het in nood verkeert,hoevaak doe jij dat?het is iets wat wij eigenlijk een verplichting mogen noemen,en deze actie Allah een mooie daad benoemt en beloont,.

Het is eigenlijk een simpele test,wat als de rollen eens gingen omkeren?beeld je dat eens in?

En zoals ik weet dat ik hiervoor meermaals beloont wordt in deze leven wat duidelijk te zien is en in het hiernamaals,doe ik het eens zoveel en ook uitvrije beweging maar met een hart die straalt van het vrijgevigheid,.

Zoals Allah de schepper is,maakt Hij ook de wetten,en als iedereen rijk was zou Hij dezen ook niet kunnen testen voor deze gedrag,wat ook geldt voor als iedereen arm zou zijn,...

maarja,goed van je,en zeker als je degene helpt die in nood verkeren,...

grtz,...

Gepost door: Islam is de waarheid | 21-08-07

Reageren op dit commentaar

Geweldig verhaal. Wie een ander helpt zal ook geholpen worden. Niet altijd door de zelfde persoon, het kan ook door iemand anders. Deze hele site is geweldig. Mijn complimenten.

Mvg

Gepost door: A | 16-01-08

Reageren op dit commentaar

Deze compliment geeft mij eens zoveel de moed om deze blog nog meer uittebreiden,

Moge Allah[swt] U belonen met het beste,


ik raad je ook de blog van een broeder aan,
http://het-rechte-pad.skynetblogs.be/


veel plezier,A

Gepost door: islam is de waarheid | 16-01-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.