29-08-07

Categorie Islam:laatste 10 Hadith over deze categorie

16. Bid alsof het je laatste gebed is
Naar inhoudsopgave

De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam zei: 'wanneer je opstaat voor het gebed, bid dan alsof het je laatste gebed is.' (Sah'ih')


17. Het onderscheid tussen imaan en kufr
Naar inhoudsopgave

Jabir zei dat de Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd: 'het onderscheid tussen imaan en kufr is het (moedwillig) verlaten van het gebed.' (Moesliem, Sah'ih')


18. De engelen vragen vergevenis bij Allah voor de vastende
Naar inhoudsopgave

De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd: 'De engelen vragen vergevenis bij Allah voor de vastende totdat zij hen vasten verbreken.' (Sah'ih')


19. Je zonden ongedaan
Naar inhoudsopgave
De vijf gebeden, de vrijdag tot de vrijdag, de maand Ramadan tot de nieuwe maand Ramadan, maken de zonde die je in de daartussen liggende periode pleegt ongedaan, mits er geen grote zonde is gepleegd. (Muslim)

20. Laylatul Qadr (De waardevolle nacht)
Naar inhoudsopgave
De nacht van Laylatul Qadr is beter dan 1000 maanden. (Ahmad, Nisai)

21. De waarde van 1 dag vasten
Naar inhoudsopgave
Overgeleverd door Abu Sa'id welke de profeet Sallalahu 'alaihi wasalam hoorde zeggen: 'Voorzeker een ieder die 1 dag vast voor Allah's welbehagen, Allah zal zijn gezicht van het hellevuur weghouden voor 70 lentes. (Buchari)

22. Paradijspoort Ar-Raiyaan gaat alleen open voor degene die vast
Naar inhoudsopgave
Overgeleverd door Sahl ibn Sa'd: De profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd:' Het Paradijs heeft 8 poorten en 1 daarvan heet Ar-Raiyaan, waardoor niemand binnengaat, behalve degene die vast'.

23. Tijdens ramadan duivelen geketend
Naar inhoudsopgave
Wanneer Ramadan begint zijn de poorten van de Hemel geopend, de poorten van de Hel gesloten en de duivelen geketend. (Buchari, Muslim)

24. Een gemiste dag zonder reden is niet te compenseren
Naar inhoudsopgave
Abu Huraira heeft overgeleverd dat Allah's boodschapper Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd: 'Degene die ook maar 1 dag van de Ramadan niet vast, zonder een geldig excuus of door ziekte, al zou diegene een volledig jaar vasten, zal het niet kunnen compenseren voor die dag'. (Buchari, ibn Masud)

25. Tijden waarop je mag eten en drinken
Naar inhoudsopgave
In de Koran (Surah 2 : Ayah 188) staat:

"... en eet en drinkt, totdat bij de dageraad de witte draad zich onderscheidt van de zwarte draad".

Hierop vroeg Adi ibn Hatim : 'O boodschapper van Allah wat is de betekenis van de witte draad die zich onderscheid van de zwarte draad? Hij antwoordde:' Je bent niet intelligent als je kijkt naar twee draden. Nee, het is de duisternis van de nacht, en de witheid van de dag'. (Buchari)

22:03 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.