02-09-07

Categorie Overige:2Hadith met uitleg

7. Het beminnen van de Profeet (Vrede zij met hem)
Naar inhoudsopgave

Anas Ibn Maalik, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft overgeleverd: "De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd: 'Men is pas gelovig als men mij meer lief heeft dan zijn vader, zijn zoon en alle andere mensen'."

De uitleg van de hadith: De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam te beminnen is een verplichting, die men op verschillende wijzen kan uiten; zoals zijn traditie te steunen, de religieuze voorschriften te volgen en de tegenstanders te bestrijden.

Alqortubi heeft gezegd: Een ieder die in de Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam gelooft, bemint hem ook. De mensen verschillen van elkaar door de mate waarin ze hem beminnen. Sommige mensen doen dat heel veel en anderen doen dat wat minder.

Voor de meesten geldt dat als zij de Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam gedenken, ook ernaar verlangen hem te zien. Op deze manier stelt men de liefde voor hem boven die voor zijn familie, kinderen en geld.


8. Geef dat op wat je doet twijfelen
Naar inhoudsopgave

De boodschapper van Allah Sallalahu 'alaihi wasalam zei: 'Geef dat op wat je doet twijfelen voor dat wat je niet doet twijfelen' (Tirmidie)

20:24 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.