08-09-07

Categorie Relaties:laatste 7Hadith over deze categorie

9. Verdedig de eer van je broeder
Naar inhoudsopgave

Hij die de eer van zijn broeder verdedigt zal op de Dag Des Oordeels zijn gezicht door Allah tegen het vuur beschermd worden. (Tirmidi)


10. Leef in de wereld alsof je een vreemdeling of reiziger bent
Naar inhoudsopgave

Abdellah ibn Omar zei: De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam pakte me bij mijn schouders en zei: Leef in de wereld alsof je een vreemdeling of een reiziger bent. Kijk niet neer op de minste van het goede werken al is het maar glimlachen naar je broeder wanneer je hem tegenkomt. (Sah'ih' Moeslim)


11. Kijk uit wie je bevriend
Naar inhoudsopgave

De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd: Iemand is geneigd het geloof van zijn vriend te volgen. Een ieder van jullie moet dus uitkijken wie hij bevriend. (Aboe Dawoud)


12. Geef elkaar presentjes en jullie zullen van elkaar houden
Naar inhoudsopgave

Overgeleverd door Aboe hourayra dat De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam zei: Geeft elkaar presentjes (cadeautjes) en jullie zullen van elkaar houden. (Boekharie)


13. Heb medelijden met het lot van anderen
Naar inhoudsopgave

De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd: Wie geen medelijden heeft met het lot van anderen, zal zien, dat hijzelf de goddelijke barmhartigheid moet ontberen. (Moesliem)


14. Leidt iemand tot het goede en krijg dezelfde beloning
Naar inhoudsopgave

De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd: Wie iemand tot het goede leidt, krijgt dezelfde beloning als de beloning van degene die (naar zijn advies) handelde. (Sah'ih' Moeslim)


15. De samenwerking tussen gelovigen
Naar inhoudsopgave

Abu Mousa, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft overgeleverd: "De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd: De gelovige vormt samen met een andere gelovige een soort bouwwerk, het ene deel steunt op het andere. Hij maakte een gebaar door zijn vingers in elkaar te schuiven. [overgeleverd door Bouchari en Moesliem]

De uitleg van deze hadith:De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft de gelovige die zijn broeder steunt vergeleken met een bouwwerk waarbij het ene onderdeel op het andere steunt. Een degelijk bouwwerk komt ook alleen tot stand als het ene onderdeel op het andere steunt en het geheel versterkt. Als dat niet het geval is scheuren de muren en breekt het gebouw af. Hetzelfde geldt voor de gelovige, hij zal in zijn geloof en in zijn leven niet zonder de steun van zijn broeder kunnen. Als hij geen steun kan vinden is het moeilijk zijn doelen te bereiken, maar Allah is de Alwetende.

20:08 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.