14-09-07

Akiedah(Geloofsleer),1Voorwoord

Loem'atoel-I'tiqaad

 

Voldoening van de Geloofsleer

 

 

Door de nobele Shaykh

 

al-Imaam Moewaffaqoed-Dien Ibn Qoedaamah al-Maqdisie

 

 - moge Allah hem genadig zijn -

 

 

 

Voorwoord

 

Ash-Shaykh al-Imaam al-‘Allaamah Moewaffaqoed-Dien ‘Abdoellah ibn Ahmad ibn Qoedaamah al-Maqdisie - de Barmhartigheid van Allah zij met hem - heeft gezegd:

 

بسم الله الرحمن الرحيم

الحمد لله المحمود بكل لسان المعبود في كل زمان الذي لا يخلو من علمه مكان ولا يشغله شأن عن شأن جل عن الأشباه والأنداد وتنزه عن الصاحبة والأولاد ونفذ حكمه في جميع العباد لا تمثله العقول بالتفكير ولا تتوهمه القلوب بالتصوير (ليس كمثله شيء وهو السميع البصير) الشورى 11 له الأسماء الحسنى والصفات العلى الرحمن على العرش استوى (له ما في السموات وما في الأرض وما بينهما وما تحت الثرى وإن تجهر بالقول فإنه يعلم السر وأخفى) (طه 5- 7) أحاط بكل شيء علما وقهر كل مخلوق عزة وحكما ووسع كل شيء رحمة وعلما (يعلم ما بين أيديهم وما خلفهم ولا يحيطون به علما) طه 110 موصوف بما وصف به نفسه في كتابه العظيم وعلى لسان نبيه الكريم

 

 

In de Naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle

                                                                   

1- Alle lof is aan Allah, de Geprezene met elke tong, de Aanbedene in elke tijd. Degene aan Wiens Kennis geen enkele plaats ontkomt, Degene Die door geen enkele zaak wordt afgeleid van een andere. Verheven is Hij boven een gelijke of een tegenhanger, en Verheerlijkt is Hij boven een gezellin of kinderen. Zijn Oordeel wordt ten uitvoer gebracht in al Zijn dienaren. Het verstand kan zich Hem niet inbeelden door middel van de gedachten, en het hart kan zich Hem niet voorstellen door middel van de afbeeldingen. Niets is zoals Hij, en Hij is de Alhorende, de Alziende [ Soerah ash-Shoera 42:11 ].

 

Aan Hem behoren de Schone Namen en de Verheven Eigenschappen: de Meest Barmhartige, Die boven de Troon verheven is * Aan Hem behoort wat in de hemelen is en wat op de aarde is en wat ertussen is en wat zich onder de grond bevindt * Of jij met luide stem spreekt (of niet); voorwaar, Hij kent het geheim en het meest verborgene [ Soerah Ta Ha 20:5-7 ]. Hij omvat alles met Zijn Kennis, Hij heeft elke geschapene onderworpen aan Zijn Macht en Oordeel, en Zijn Kennis en Barmhartigheid omvatten alle zaken: Hij weet wat vóór hen is en wat achter hen is en zij kunnen Hem met kennis niet omvatten [ Soerah Ta Ha 20:11 ]. Beschreven met de Eigenschappen die Hij aan Zichzelf heeft toegekend in Zijn Geweldige Boek, en via de tong van Zijn edele Profeet.

---------------------------------------

overgenomen van soennah.com

11:19 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.