24-09-07

Sheich Ibn al-Oethaymien

Met betrekking tot sheich Mohammad ibnoe Saalih al-cOethaymien (moge Allah hem genadig zijn) wordt er overgeleverd: “Een lid van het centrum voor Predikatie en Leiding in Djeddah vertelt dat hij gedurende de Hadj van het jaar 1416 Hidjra (1996 A.D.) samen met de sheich aanwezig was op het koning cAbd al-cAziez-vliegveld in Djeddah, omringd door de pelgrims die waren gearriveerd voor de Hadj.

De sheich deed datgene wat hij moest doen in zijn positie, namelijk hij gaf de pelgrims een preek. Een grote groep Russische pelgrims was aangekomen en de sheich wilde het woord tot hen richten. Hij vroeg dan ook of er een tolk onder hen aanwezig was waarop de gids van de groep naar voren kwam, terwijl hij niet wist dat dit sheich Ibn al-cOethaymien was.”

Na de vertaling vroeg de tolk wie de sheich was. Er werd hem verteld dat dit sheich Ibn al-cOethaymien was. Toen hij dit hoorde, draaide hij zich om, om de sheich te omarmen en hem te kussen op zijn voorhoofd, dit alles terwijl hij huilde. Hij greep de microfoon en sprak de mensen toe zeggende: “Dit is sheich Ibn al-cOethaymien.” Daarop brak iedereen in de groep in tranen uit, terwijl de gids maar door de microfoon bleef roepen: “Sheich Ibn al-cOethaymien! Sheich Ibn al-cOethaymien! Sheich Ibn al-cOethaymien!”

De leden van de groep kwamen allen naar voren om de sheich te groeten en te kussen. De gids van de groep draaide zich naar de sheich en zei: “Dit zijn jouw studenten. Zij pleegden jouw boeken te lezen in schuilkelders tijdens de communistische overheersing.”

al-Jaamic li-Hayaat al-cAllaamah Moehammed ibnoe Saalih al-cOethaymien, blz. 38

06:11 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.