01-10-07

vergevendsgezindt en barmhartig

Toen de Profeet saws onder een boom lag te slapen, sprong inneens een ongelovige man voor hem met een zwaard in zijn handen, en zei hem terwijl hij met zijn zwaard richting de ongewapende Profeet saws wees:"Ya Mohammad, wie gaat jou nu tegen mij beschermen!"
De Profeet stond op en zei: "Allah!" Waarom Allah swt de hart van deze kafir vulde met ongelofelijk veel vrees en angst, en van schrik liet deze ongelovige man zijn zwaard vallen en verstijfde van angst. Vervolgens pakte de Profeet saws het zwaard van de grond en zei hem: "Wie gaat jou nu van mij beschermen!"
En de man smeekte om zijn leven, en zei:"Spaar mij ya Rassoel Allah, jij bent niet zoals ik, jij bent verheven en jij bent de Boodschapper van Allah swt, wees niet zoals ik"
Waarop de Profeet saws hem zei: "Bekeer je tot de Islam!"
De man wilde niet, en de Profeet saws zei hem: "Ga, je bent vrij om te gaan."

Toen de man aankwam bij zijn volk zei hij hen: "O mensen, ik kom net van de aller beste der mensen, Mohammed, de boodschapper van Allah swt."


Sub7an'Allah, kijk hoe verheven en hoe vergevendsgezindt en barmhartig onze geliefde Profeet saws was. Salla Allahi 3alayhoe, wa 3ala alihi wa ashabihi ajma3ien, wa assalamoe 3alayna, wa 3ala 3ibaad Allahi-saalihien. Fa innaka Hamiedoen Majied, ya Rabboe el3alamien.

06:56 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.