16-12-07

Afbeeldingen op de muur, kleding

De Profeet zei: "ledereen die een afbeelding maakt zal gevraagd worden het tot leven te brengen en daar zal hij niet toe in staat zijn." (Boechari)

De Profeet zei: "De zwaarste bestraffing is op de Dag des Oordeels voor de mensen die afbeeldingen maken; er zal tegen hen gezegd worden: "Breng datgene wat jullie geschapen hebben, tot leven." (Boechari)

‘A’isha zei: "Op een keer kwam de Profeet terug van een reis (en ging het huis in) en ik had de muur met een Qir’am (een wollen doek) met afbeeldingen erop bedekt. De Profeet werd boos en verscheurde de Qir’am en zei: "De zwaarste bestraffing is op de Dag des Oordeels voor degenen, die de schepping van Allah namaken (door bet maken van afbeeldingen)."(Boechari en Muslim)

De Profeet zei:"Vlammen als tongen zullen (op de Dag des Oordeels) uit de hel komen en zeggen: "Ik ben de bestraffing voor iedereen die een ander dan Allah aanbeden heeft en voor de koppige tiran en de vervaardiger van
afbeeldingen." (Een betrouwbare hadith)

De Profeet zei: "Degenen die afbeeldingen maken worden op de Dag des Oordeels gemarteld. Hen wordt bevolen om leven te creëren in de zaken die zij gemaakt hebben." (Boechari en Muslim)

Ibn Abbas (RA) zei: "Ik hoorde de Profeet zeggen: "Elke maker van afbeeldingen zal evenveel zielen gegeven worden als hij afbeeldingen heeft gemaakt, en dan wordt hij in de hel gemarteld." (Boechari en Muslim)

De Profeet zei: "Wat is er een groter kwaad dan het kwaad van degene die dingen maakt zoals ik geschapen heb. Laat deze mensen een gerstkorrel scheppen of een mug." (Boechari en Muslim)

Er is ook bevestigd, dat de Profeet de makers van afbeeldingen heeft vervloekt.

 

walidin.com

11:43 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Assalaamoe alleykoem ya aghie fieLLAH

Dit is al iets wat ik vroeger meekreeg vanuit het Oude Testament. Lees hieronder maar eens:

« Toen sprak God al de woorden die hier volgen. "Ik ben de heer uw God die u heeft weggeleid uit Egypte, het slavenhuis. U zult geen andere goden hebben ten koste van Mij. U zult geen beelden maken, geen afbeelding van enig wezen boven in de hemel, beneden op de aarde of in de wateren onder de aarde." » (Exodus 20:1-4)

Gepost door: Aboe Zakariya de Italiaan | 16-12-07

Reageren op dit commentaar

salaam alleykoem wa rahmatoelah wa barakatoe,
ik heb een vraagje: Wat als je op school iets MOET tekenen voor school dat op punten staat,word je dan ook gemarteld in de hel(allahi hfed)??

Yousra

Gepost door: yusra | 12-07-09

Reageren op dit commentaar

Salaam,
Ik heb een vraagje, aangezien afbeeldingen verboden zijn..
Hoe zit het dan met foto's?
want 'iedereen' heeft nu toch afbeeldingen/fotos op hun digitale camera, telefoons etc etc?

Jamel

Gepost door: Jamel | 14-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.