18-12-07

De eerste martelaar van de Islam

(Beginjaren van het profeetschap)
Het aantal moslims in Mekka was toegenomen tot er veertig moslims waren. De Ongelovigen waren ontstemd over de groei van de islam.
Op een dag besloot Rasoeloellah naar de Kaa'ba te gaan en openlijk te verkondigen: "Allah is één. Er is geen god naast Hem." Hij ging naar de Kaa'ba, stond op en verklaarde: "0 mensen, deze afgoden hebben geen macht. Ze hebben geen verstand. Ze kunnen jullie niet horen. Ze kunnen jullie niet helpen. Onze Heer is Allah. Hij schiep ons. Hij onderhoudt ons en tot Hem zullen we terugkeren."
Terwijl hij sprak, werden de Ongelovigen kwaad. Ze vonden Mohammed brutaal om zulke dingen te zeggen in de Kaa'ba, het huis van hun afgoden. Ze begonnen de Rasoeloellah te slaan. Sommigen onder hen trokken zelfs hun zwaarden.
Rasoeloellah had een Metgezel, Harith ibn Abi Halah, die erg veel van hem hield. Toen Harith hoorde wat de Ongelovigen deden, rende hij naar de Kaa'ba en gooide zichzelf over Rasoeloellah heen. Een zwaard doorboorde Harith. Hij redde Rasoeloellah, maar offerde zijn eigen leven. Harith werd de eerste martelaar van de islam. Moge zijn ziel in vrede rusten.

Harith’s dood weerhield de moslims er niet van, om Rasoeloellah te volgen. In plaats daarvan moedigde het hen juist aan. Vandaag zijn er miljoenen mensen die van Rasoeloellah houden zoals Harith dat deed, en die hun leven en hun bezit zouden willen offeren voor de zaak van de islam.

walidin.com

07:48 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Assalaamoe 'Alleykoem beste broeder

Kijk hoe deze mensen alles gaven voor hun geloof. En hoe geduldig en standvastig ze waren. Wij moslims de dag van vandaag, wij willen ons al druk maken als iemand als Wilders DENKT ons te kunnen beledigen met zijn praatjes en daden. Zijn bestraffing rust bij De Schepper. Wij moeten gewoon doen wat Allah van ons vraagt.

Wassalaam

Gepost door: Het Rechte Pad | 18-12-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.