22-12-07

Liefde voor je kinderen

Alle arme en behoeftige mensen gingen naar Rasoeloellah en zijn familie om hulp. Rasoeloellah en zijn vrouwen hielpen hen zoveel ze konden.
Op een dag kwam er een oude vrouw en haar twee dochters bij Oemm al-moe’minoen ‘Aisha. De oude vrouw had honger en moest iets eten. Ook allebei de dochters hadden erge honger. ‘Aisha keek in haar huis rond maar vond niets om aan de oude dame of haar dochters te geven. Toen ontdekte ze een dadel die op de vloer lag. Ze raapte hem op, poetste hem schoon en zei tegen de vrouw: "Misschien heeft Allah deze dadel vandaag voor u bewaard."
De oude vrouw was erg dankbaar voor de dadel. Ze verdeelde hem tussen haar twee dochters, die zo’n honger hadden, dat ze hun deel onmiddellijk verorberden.
Een halve dadel was amper genoeg voor de hongerige meisjes. De liefhebbende moeder had zelf niets genomen, en er was niets anders dat ‘Aisha aan de arme familie kon geven. Na een poosje verlieten de oude dame en haar dochters ‘Aisha.

Toen Rasoeloe!lah terugkeerde, vertelde ‘Aisha het verhaal van de moeder met haar twee dochters. Rasoeloellah kreeg medelijden toen hij van hun toestand hoorde. Hij zei tegen ‘Aisha: "Als Allah de mensen kinderen geeft, dan plaatst hij een diepe liefde in hun hart. Als ze Allah’s zegening beantwoorden door hun plicht na te komen jegens hun kinderen, dan zal Allah hen beschermen tegen het vuur van de hel."
Rasoeloellah leerde de ouders, dat zorgen voor de kinderen een manier is om Allah te danken voor Zijn vriendelijkheid. Allah beloont ouders voor het liefhebben van hun gezinnen.

walidin.com

 

 

 

 

 

00:05 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.