03-01-08

Beschuldigen van kuise vrouwen

Allah zegt:
"Waarlijk, degenen die kuise vrouwen beschuldigen die nooit aan iets gedacht hebben dat hun kuisheid zou aantasten en goede gelovigen zijn, zijn in dit leven en in het hiernamaals vervloekt en voor hen zal er een grote bestraffing zijn" (Qor’aan 24:23)

Allah zegt:
"En degenen die kuise vrouwen beschuldigen en geen vier getuigen kunnen leveren, straf hen met tachtig zweepslagen..." (Qor’aan 24:4)

De Profeet zei: "Vermijdt de zeven grote zonden..." Hij noemde: "Het beschuldigen van vrome kuise vrouwen" als één van hen.

De Profeet zei:
"Een (ware) moslim is iemand die het vermijdt andere moslims met zijn tong of zijn handen te kwetsen." (Boechari)

De Profeet zei tegen Moe’adh:
"Moge je moeder je verliezen (een uitdrukking om iemand te waarschuwen)! Is het dan niet door wat de mensen zeggen, dat zij op hun gezichten in de hel worden geworpen..." (Een betrouwbare hadith)

Allah zegt:
"En degenen die gelovige mannen en vrouwen onverdiend ergeren, dragen een lasterlijke en duidelijke zonde voor henzelf " (Qor’aan 33:58)

De Profeet zei:
"Iedereen die onrechtmatig zijn slaaf (man of vrouw) van overspel beschuldigt die zal op de Dag des Oordeels de volledige straf van het overspel krijgen tenzij datgene wat hij zegt waar is." (Boechari en Muslim)

Uit dit artikel hebben we een stuk verwijderd, n.a.v. een anonieme reactie. Het stuk bevat volgens ons geen onwaarheden, maar wij willen verkeerde interpretaties voorkomen.

 

 

walidin.com

00:13 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.