16-01-08

Eten van kadavers, bloed en varkensvlees

Allah zegt:
"Zeg: "Ik vind niet in datgene wat aan mij geïnspireerd is iets wat verboden is te eten door iemand die dat wenst, behalve als het een dood dier is, of bloed dat uitgegoten is of het vlees van een varken, want dat is zeker onrein. (Qor’aan 6:145)

Dus iedereen die deze eerder genoemde zaken eet zonder daartoe gedwongen te worden of uit noodzaak, is éen van de misdadigers en ik denk niet dat een ware moslim bewust het vlees van een varken zal eten.

Misschien zal een atheïst of iemand van Tayamina (een groep ongelovigen) dat doen, maar moslims vinden het eten van varkensvlees nog erger dan het drinken van alcoholische dranken.

De Profeet zei: "Vlees (d.w.z. een lichaam) dat met iets onwettigs (eten, drinken, geld...) gevoed is, zal niet in het paradijs komen, het hellevuur verdient het meer." (Een betrouwbare hadith)

Moslimgeleerden zijn het erover eens dat kaartspelen verboden zijn, want het bevestigt wat de Profeet gezegd heeft: "Wie kaart speelt (en vergelijkbare spellen) is alsof hij zijn hand geverfd heeft met het vlees en het bloed van een varken." (Een betrouwbare hadith, Muslim)

En het lijdt geen twijfel dat je hand in het bloed of het vlees van een varken steken nog erg is dan kaartspelen of zoiets dergelijks. Wat denkt u dan van degene die het varkensvlees eet en het bloed daarvan drinkt! Moge Allah ons daarvoor behoeden.

walidin.com

18:42 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.