02-02-08

Toekomstvoorspelling

Het geloven in wat de toekomstvoorspeller zegt en de astroloog
Allah zegt:
"En volg niet waarvan je geen kennis hebt. Waarlijk’ Het gehoor, het gezicht en het hart van ieder van jullie zullen ondervraagd worden." (Qor’aan 17:36)

Allah zegt:
"...Waarlijk een bepaald soort achterdocht is een zonde." (Qor’aan 49:12)

Allah zegt:
"De alwetende van het onzichtbare en Hij openbaart aan niemand het onzichtbare. Behalve aan een Boodschapper die Hij heeft gekozen...) (Qor’aan 72:26-7)

De Profeet zei:
"Wie naar een toekomstvoorspeller of een waarzegger gaat en gelooft in wat die zegt, is ongelovig aan wat aan Mohammed is geopenbaard (d.w.z. ongelovig aan de Qor’aan en de Soenna.)" (Een betrouwbare hadith)

De Profeet zei : toen hij de moslims aankeek nadat hij het fadjrgebed had verricht: "Allah zegt:
"Sommigen van Mijn slaven geloven in Mij en andere geloven niet in Mij. ledereen die zegt: "Wij worden door die en die (planeet) beheerst, geloofde niet in Mij en geloofde in die en die (planeet). En iedereen die zegt: "Wij worden beheerst door de gunsten van Allah, gelooft in Mij en gelooft niet in de planeten." (Boechari en Muslim)

De Profeet zei:
"Wie naar een toekomstvoorspeller gaat en hem naar iets vraagt en gelooft wat de toekomstvoorspeller zegt, diens gebeden zullen gedurende 40 dagen niet (door Allah) geaccepteerd worden." (Muslim)

walidin.com

 

23:19 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.