16-02-08

Zelfmoord plegen

Allah zegt:
"...En dood jezelf niet. Zeker, Allah is de Genadevolste voor jullie. En Wie dat door agressiviteit of onrechtvaardigheid begaat, zullen Wij naar het Vuur verbannen, en dat is gemakkelijk voor Allah. Als jullie de grote zonden, die jullie verboden zijn te plegen, vermijden, dan zullen Wij jullie zonden vergeven, en jullie naar een Edele ingang verwijzen." (Qor’aan 4:29-31)

Allah zegt:
"En degenen die geen andere god naast Allah aanroepen, noch dat leven doden dat Allah verboden heeft, behalve voor een gerechtelijke zaak..." (Qor’aan 25:68)

De Profeet zei:
"Onder de volkeren voor jullie was een man die gewond raakte en ongeduldig werd (wegens zijn pijn), hij nam een mes en sneed daarmee in zijn hand en hij bloedde dood. Allah zei: "Mijn slaaf haastte zich om de dood voor zichzelf te krijgen dus heb Ik hem verboden het paradijs (binnen te treden)." (Boechari)

Aboe Hoerairah (RA) zei: "De Profeet zei:
"Wie vergif drinkt en zichzelf daarmee doodt, zal zijn gif in zijn hand dragen en ervan drinken in het vuur, waar hij voor eeuwig in zal verblijven, en wie zichzelf met een ijzeren wapen doodt, zal dat wapen in zijn hand dragen en zijn ingewanden ermee steken in het vuur, waar hij voor altijd zal verblijven." (Boechari en Muslim)

De Profeet zei over de man die zichzelf met het zwaard had gedood:
"Hij is één van de bewoners van de hel." (Een betrouwbare hadith)

Thabit Ibn Ad-Dahhak (RA) zei: "De Profeet zei:
(De zonde van) "het vervloeken van een gelovige is als (de zonde van het) doden van hem, en iedereen die een gelovige ervan beschuldigt een ongelovige te zijn, doodt hem. En iedereen die zichzelf ergens mee doodt, die zal daarmee door Allah op de Dag des Oordeels gefolterd worden." (Een betrouwbare hadith)

walidin.com

17:46 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.