09-07-08

Door zonden naar het Paradijs!

Onderstaande is een stukje uit een boek van sheikh Abu Muhammed al-Maqdisi: "Advice regarding Ubudiyyah". Kijk hoe groot de Rahma van Allah is, dat we door onze zonden uiteindelijk in het Paradijs kunnen komen!

Enkelen van de Selef (onze vrome voorgangers) hebben gezegd:

"Waarlijk, een dienaar kan een zonde begaan waardoor hij de Tuinen van het Paradijs zal betreden. En hij kan een goede daad doen, waardoor hij in het Laaiende Vuur zal komen."

Sommige mensen vroegen: "Hoe kan dat?"

Ze antwoordden: "Vanwege die zonde stoppen zijn ogen niet met huilen uit angst. Terwijl hij zich afzondert maakt hij zich zorgen, bang, vol spijt, vol nederigheid ten opzichte van zijn Heer, met zijn hoofd tussen zijn handen, zijn hart gebroken voor Hem… Dus zijn zonde en zijn situatie zijn beter voor hem dan alle andere daden van aanbidding, omdat hij dit ondergaat met als resultaat geluk, rust en succes voor de dienaar…. Totdat die zonde de reden wordt dat hij de Tuinen betreedt.
En hij kan misschien een goede daad doen en er steeds over opscheppen en zich trots voelen op zichzelf. Hij is er misschien zelf erg van onder de indruk en maakt het heel groot. En hij zegt: "Ik heb dat-en-dat gedaan…" En hij wordt trots, hooghartig en zelfingenomen en blaast het op – totdat het een reden voor zijn vernietiging wordt."

Dus wanneer Allah het goede wenst voor Zijn miskien (behoeftige dienaar), dan test Hij hem met zulke moeilijkheden dat het hem breekt en vernedert en dat hij in zijn eigen ogen niets meer waard is. Maar wanneer Allah iets anders dan het goede voor hem wenst, dat laat Hij hem zoals hij is, met zichzelf ingenomen en trots – en doordat Hij hem in deze situatie laat is zijn vernietiging onontkoombaar.

14:16 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.