21-07-08

De zegeningen van tijd....als je haar goed gebruikt!

Al-Hasan al-Basri zei: "Elke dag wanneer de zon opkomt, roept ze: "O mensen, ik ben een nieuwe dag, ik ben een getuige van jullie daden. Doe je voordeel met mij want ik zal niet terugkeren voor de Dag des Oordeels. O, zoon van Adam, je bent niets meer dan een aantal ademhalingen. Met elke uitademing gaat er een deel van jou weg. Net zoals dat stukje van jou weg is, zo zal straks alles van jou weg zijn."

Ibn Al-Qayyim zei: "Elke hap lucht die je uitademt voor iets anders dan de zaak van Allah (soebhanahoe wa ta’ala) betekent zorgen en spijt op de Dag des Oordeels."

Hij zei ook: "Een teken dat Allah (soebhanahoe wa ta’ala) een hekel aan je heeft, is dat je je tijd verdoet met onbelangrijke zaken. Op die manier mis je je kans om naar het Paradijs te gaan. En een teken dat Allah (soebhanahoe wa ta’ala) van je houdt is dat je merkt dat je meer taken gedaan krijgt dan waar je eigenlijk tijd voor hebt."

Al-Moehasiby zei: "Ik zou willen dat je tijd kon kopen met geld. Als dat zou kunnen, zou ik tijd kopen van mensen die haar verspillen en ondankbaar zijn zodat ik die tijd kan gebruiken om Allah (soebhanahoe wa ta’ala) mee te dienen."

Ibn Mas’oed zei: "Ik heb nooit ergens spijt van gehad, behalve wanneer er een dag voorbij was gegaan zonder dat ik mijn goede daden had vermeerderd."

00:21 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.