25-07-08

Al je hoop vestigen op Allah's genade (maar geen goede werken verrichten.....)

Er leefde eens een vrome man. Hij was de slaaf van een slechte meester. Op een dag gaf zijn meester hem de opdracht tarwe te zaaien. De slaaf zag hierin een goede gelegenheid om zijn meester een lesje te leren. Hij hoopte dat hij hier wat van op zou steken en zijn manieren zou veranderen. Hij nam een zak gerst en begon te zaaien. Toen eindelijk het seizoen aanbrak om te kunnen oogsten, zag de baas tot zijn grote woede dat er gerst groeide en geen tarwe. Hij riep de slaaf en begon hem uit te schelden: "Hoe heb je zo stom kunnen zijn om gerst te zaaien, zie je dan niet het verschil?"
De slaaf antwoordde: "Jawel, ik zag het verschil wel, maar ik hoopte dat er tarwe uit de gerstekorrels zou groeien."
De baas barstte haast van woede om zoveel domheid: "Hoe kun je nou gerst zaaien en verwachten dat er tarwe gaat groeien?"
De slaaf antwoordde: "En hoe kun jij nou Allah ongehoorzaam zijn en toch op Zijn genade rekenen? Hoe kun je openlijk Zijn dien uitdagen en toch het Paradijs verwachten?"
De baas was stomverbaasd en zweeg. Toen zei hij zacht: "Je hebt me vandaag iets geleerd wat ik me nooit gerealiseerd heb. Je bent vrij omwille van Allah."

19:25 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooie blog,maar het verhaal van de slaaf doet een beetje pijn aan de ogen.

Gepost door: space dog | 26-07-08

Reageren op dit commentaar

Dit is mijn URL ,vergeten sorry!

Gepost door: space dog | 26-07-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.