01-08-08

Ahadieth

hadieth
Op gezag van Aboe Hoerairah (ra) is overgeleverd dat de Profeet (saws) zei:

"Kies datgene wat jou voordeel brengt, zoek hulp bij Allah alleen en zeg nooit dat je iets niet kan."
"Als een tegenvaller je treft, zeg dan niet: "Als ik maar zo-en-zo had gedaan, dan zou het zo-en-zo zijn geweest." Maar zeg in plaats daarvan: "Allah heeft het zo bepaald. En wat Hij wil, dat heeft Hij gedaan." Want werkelijk, (het woord "als") opent de deur voor het werk van Sjeitaan."

(Sahieh Moeslim)

Les uit deze hadieth: Als er iets is wat je graag wilt en dat jou voordeel zal brengen, doe dan wat in je vermogen ligt en probeer het te bereiken! Je kunt niet mislukken, je kunt alleen maar leren.
(uit de wekelijkse maillist van M. alShareef http://discoveru.googlepages.com/signup)
 
hadieth
RasoelAllah (saws) heeft gezegd:
"Als Allah van iemand houdt dan roept Hij Djibriel (as) en zegt: "Ik hou van die-en-die, dus hou van hem." Dus houdt Djibriel van hem en roept de andere engelen in de hemel op om van die persoon te houden. Ze houden van hem en dan zal op aarde ook van hem gehouden worden en wordt hij geliefd.
En als Allah iemand haat dan roept Hij Djibriel en zegt: "Ik haat die-en-die, haat hem ook." Djibriel zal hem haten en de engelen roepen en zeggen: "Allah haat die-en-die, dus haat hem ook." Ze zullen hem allemaal haten, en op aarde zal haat tegen hem zijn en hij wordt een gehaat persoon."
(Sahieh Moeslim)
Les uit deze hadieth: Mensen doen van alles om geliefd bij anderen te worden, maar het enige wat we nodig hebben is de Liefde van Allah, door Hem te gehoorzamen. Doe oprechte handelingen om Allah’s Liefde te winnen en je zult bij iedereen geliefd worden!
(uit de wekelijkse maillist van M. alShareef http://discoveru.googlepages.com/signup
 

22:40 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.