17-08-08

Voor alle moeders en huisvrouwen onder ons

Aishah (ra) overleverde dat RasoelAllah (s) zei: "De zorg voor jullie huizen (huishoudens, families) is jullie verantwoordelijkheid. Deze daad van jullie is djihaad." (Ahmad)

Het is ook overgeleverd dat RasoelAllah (s) zei: "De inspanningen van de vrouw om haar huis te onderhouden en te dienen zijn gelijk aan de daden van de moedjahidien, als Allah het wil." (Al-Hindi, "Kanzul-‘Ummaal")

Anas (r) overleverde dat Salamah (r) de zoogmoeder van Ibrahiem tegen RasoelAllah (s) zei: "O Boodschapper van Allah, je bracht mij (goede) tijdingen maar niet aan de andere vrouwen!" RasoelAllah (s) zei: "Hebben je vriendinnen je aangespoord mij deze vraag te stellen?" Ze zei: "Ja, dat deden ze." Hij (s) zei: "Is niemand van jullie er dan blij mee dat als ze zwanger van haar echtgenoot is en hij is tevreden over haar, dat ze dan de beloning ontvangt van iemand die vast en bidt voor Allah? En als de pijnen van de bevalling beginnen weet niemand in de hemelen of op aarde wat in haar baarmoeder verborgen is, om haar gerust te stellen. En als ze bevallen is, dan is er geen mondvol melk dat uit haar komt en geen slok van een kind, zonder dat ze voor elke mondvol en elke slok de beloning van een goede daad krijgt. En als het kind haar ’s nachts wakker houdt, ontvangt ze de beloning van iemand die zeventig slaven bevrijdt omwille van Allah." (At-Tabarani)

00:00 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.