19-08-08

Parels van Sufyan at-Thawri

1 -

Youssef ibn Asbaat overleverd dat hij Sufyan At-Thawri hoorde zeggen: "Volgens ons, heeft een persoon geen begrip van de religie totdat hij denkt dat een ontbering een zegening is, en dat comfort en luxe een ontbering is."

2 - Hij (Youssef) heeft ook overgeleverd dat hij Sufyan at-Thawri hoorde zeggen: " De volgende drie zaken behoren tot geduld: spreek niet over een calamiteit die je overkomen is; spreek niet over de pijn die je ervaart; prijs jezelf niet."

3 -
Yahyaa ibn Yamaan overleverd dat hij Sufyan At-Thawri hoorde zeggen: "Slechte daden zijn de ziekte, en de geleerden zijn het medicijn. Nou, wat als de geleerden corrupt worden, wie zal dan de ziekte behandelen?"

4 -
Abdurahmaan ibn Abdullah Al-Basree overleverd dat een man tegen Sufyan zei: "Adviseer mij". Sufyan zei: "Werk voor deze wereld voor de hoeveelheid tijd die je erin zult blijven ( niet meer dan enkele tientallen jaren). En werk voor het Hiernamaals voor de hoeveelheid tijd die je erin zult blijven (voor altijd) - en vrede ( zij met jou) ."

5 - Khalf ibn Tameem overleverd dat hij Sufyan hoorde zeggen: "Het zicht van een persoons ogen is bedoeld voor deze wereld, en het zicht van een persoons hart is bedoeld voor het Hiernamaals. Wanneer een persoon kijkt met zijn ogen, zal hij weinig profijt hebben. Het is wanneer hij met zijn hart kijkt dat hij veel profijt hebben zal."

De citaten komen uit het boek "De Biografie van Sufyan At-Thawri Moge Allah Barmhartig met hem zijn". De auteur is Salahud-Deen ibn Alee ibn Abdul-Maujod

Sufyan At-Thawri in zijn jonge jaren

6 -

Abul-Muthannah zei: "Toen ik in Marw was, hoorde ik de mensen (enthousiast) zeggen: 'At-Thawri is gekomen! At-Thawri is gekomen!' Ik ging er naartoe, en zag dat hij een jongen was, wiens gezichtshaar(baard) pas net begonnen was met groeien."

7 - Adh-Dhahabee zei: "Vanwege zijn verbazingwekkende intelligentie en krachtig geheugen, werd er al veel over hem gesproken(in kringen van kennis) toen hij nog maar een kind was. En hij begon met het overleveren van Hadith toen hij een jongeman was."

18:56 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.