19-09-08

“Er zijn drie soorten personen die gedood worden.."

Shaykh Abdullaah Azzam rahimahu Allaah citeerd de volgende Hadeeth in zijn geschrift 'Fadaail Ashaadaa fi Sabeeli Allaah';
"Er zijn drie soorten personen die gedood worden;

Een Mu'min, die al Jihaad voert met zijn bezittingen en zichzelf op het Pad van Allaah, totdat hij de vijand ontmoet en ze bevecht tot hij gedood word. Dit is de Shaheed die beproeft is (om in) het kamp van Allaah te zijn onder Zijn Troon. De Profeten zijn niet beter dan hem, behalve door hun niveau van Profeetschap.

En een man die zijn ziel onderdrukt met zondes en fouten, die al Jihaad verricht met zijn bezittingen en zichzelf op het Pad van Allaah, totdat hij de vijand ontmoet en ze bevecht tot hij gedood word. Dan is het mumasmasatun (een reiniging) die een boetedoening is voor zijn zondes en fouten. Waarlijk, het Zwaard veegt fouten weg. En hij gaat van welke poorten van het Paradijs hij wenst, naar binnen. Want waarlijk (het Paradijs) heeft acht poorten, en de Hel heeft zeven poorten, en sommige (poorten) zijn beter dan anderen.

En een hypocriet, die al Jihaad verricht met zijn bezittingen totdat hij de vijand ontmoet, en vecht op het Pad van Allaah totdat hij gedood word, hij is dan in het Hellevuur. Waarlijk, het Zwaard veegt An-Nifaaq (hypocritie) niet weg."

[Overgeleverd door Ahmad met een Hasan keten, en Ibn Hibbaan verklaarde het Saheeh]

18:12 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

selam ik wens goede wepsite en wij zullen altijd maar lezen en begrijpen en ik wens ook mensen die graag willen leren over islam dan zal mooi leven de wensen

u kunt ook mijn wepsite bezoeken voorbeeld koran lezen en luisteren doe je www.gelresule.tr.gg
vesselam

Gepost door: resul_aski nihat | 25-06-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.