30-09-08

Een Gezegende Suikerfeest voor de hele Islamwereld

                       

 

                           

20:59 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-08

We lachen..

أخرج الإمام أحمد في كتاب الزهد (4/71) عن يونس بن عبيد قال :
ما رأيت أطول حزنا من الحسن وكان يقول : « نضحك ولعل الله قد اطلع على أعمالنا فقال : لا أقبل منكم شيئا ».

Al Imaam Ahmed ibnu Hanbal heeft in zijn boek, 'Kitaab Azuhd' (4/71) overgeleverd van Yunus ibn Ubayd die zei;
"Ik zag niemand die zo vaak verdrietig was als AlHassan, en hij was gewoon om te zeggen; 'We lachen, en wellicht dat Allaah onze daden heeft bekeken en zei; 'Ik accepteer van jullie niets.' "

13:25 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-08

Over zondes

'Abdoellah ibn 'Abbaas (radiAllahoe 'anhoe) deed de volgende uitspraak:

"Jij die een zonde begaat, voel je niet veilig voor de resultaten ervan, want wat gepaard gaat met de zonde is nog erger dan de zonde zelf.

Jouw gebrek aan schaamte tegenover de engelen die toekijken als jij je zonde begaat, is erger dan de zonde zelf.

Jouw gelach terwijl je zondigt en de straf van Allah vergeet, is erger dan de zonde zelf.

Jouw blijdschap als je de kans krijgt om te zondigen, is erger dan de zonde zelf.

Zelfs jouw teleurstelling als je de kans mist om te zondigen, is erger dan de zonde zelf."

14:38 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-08

Wat is bescheidenheid?

"Bescheiden zijn, is om de waarheid te accepteren en je erbij neer te leggen zelfs al hoor je het van een kind, of een iemand die niet onderwezen of onwetend is."

Al Fudayl ibn Iyaadh rahimahu Allaah

17:01 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Waarom?!!

"Waarom zoek jij meer kennis, als je geen aandacht geeft aan hetgeen jij al weet?"

‘Abdullah bin Mubarak rahimahullah.

16:58 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-08

"Kom, en neem je deel van mij want ik ben vol lusten..."

'Abdur-Rahman bin Zayd bin Aslam verhaalt:

"'Ata' en Sulayman (zijn broer) bin Yasar gingen een boodschap doen buiten Madinah, samen met enkele metgezellen van hen. Toen zij de buitenranden van de stad bereikten, stopten zij bij een huis om uit te rusten. Sulayman en zijn metgezellen gingen weg om in enkele benodigdheden van hen te voorzien, 'Ata bleef alleen thuis, biddend. Plotseling kwam een mooie bedouine vrouw bij hem binnen, toen 'Ata haar zag vermoede hij dat ze iets van hem nodig had. Hij versnelde zijn gebed ietsjes en vroeg haar: "Is er iets wat je nodig hebt?"

Ze antwoorde: "Ja."

Hij zei: "En wat is dat?"

Ze antwoorde: "Kom, en neem je deel van mij, want ik ben vol lusten en ik heb geen echtgenoot."

Hij zei tegen haar: "Ga weg van mij, en laat mij niet branden in het Vuur samen met jou!"

Ze bleef toen 'Ata aansporen (om gemeenschap met haar te hebben) totdat hij begon te huilen en bleef herhalen: "Wee jij! Ga weg van mij!" zijn huilen werd erger totdat de vrouw zijn huilen en zijn verdriet zag, en zij zelf begon te huilen door zijn gehuil. Toen zij beiden zaten te huilen kwam zijn broer Sulayman terug, en toen hij zijn broer 'Ata en de vrouw aan de andere kant van het huis zag huilen, begon hij door hun gehuil ook te huilen zonder hen daarover te vragen. Toen het huilen erger werd, stond de vrouw op en verliet het huis.

Hun metgezellen die buiten de woning stonden, stonden op en kwamen binnen. Sulayman vroeg zijn broer nooit over de vrouw, uit respect voor hem, omdat hij (Sulayman) de jongste van de twee was.

Ze gingen toen verder naar egypte om hun boodschap te doen, en ze verbleven daar zolang als Allaah Wenste. Op een nacht terwijl 'Ata sliep, werd hij huilend wakker. Sulayman vroeg hem: "Waarom huil je broeder?" 'Ata's gehuil verergerde en zei: "Door een droom die ik vannacht heb gehad." Sulayman vroeg hem: "En wat was dat?"

'Ata zei: "Vertel niemand erover zolang ik nog leef! Ik zag Profeet Yusuf (vrede zij met hem) in mijn droom, dus ik ging naar hem toe om hem te zien samen met de anderen die naar hem aan het kijken waren. Toen ik zijn schoonheid zag, huilde ik. Hij keek toen naar mij en zei: "Waarom huil je?" Ik antwoorde: "Moge mijn vader en moeder voor u worden opgeofferd O Profeet van Allaah! Ik dacht aan de vrouw van al-'Aziz en hoe u met haar beproeft werd, en wat u meemaakte van gevangenschap en scheiding van Ya'qub (zijn vader); ik dacht hier allemaal aan en huilde, en was verbaasd door dat allemaal." Dus hij (Yusuf) zei: "Zou je dan niet meer verbaasd zijn door degene die alleen was met de mooie bedouine vrouw aan de buitenranden van de stad, maar haar weigerde?" Ik bedacht mij over wie hij het had (hijzelf), dus huilde ik en ontwaakte huilend."

Moge Allaah ons Taqwa schenken, Ameen.

Over 'Ata verhaalt Ibn 'Abiz-Zinad het volgende:

"'Ata' bin Yasar was gewoon één dag te vasten, en de ander weer niet."

'Ata' hoorde en overleverde hadith van Ubayy bin Ka'b, Ibn Mas'ud, Abu Ayyub al-Ansari, en vele andere Metgezellen van de Profeet.

Hij stierf in het jaar 101 (sommigen zeggen 94) na Hijrah.

[Genomen uit 'Sifatu Sahwa']

18:37 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-08

"Allaah is genoeg als Getuige."

Op gezag van Abu Huraira radia Allahu 'anh:

De Profeet [sas]zei: "Een man van Banu Israel vroeg een andere man van Banu Israel om hem duizend Dinar te lenen. De tweede man vroeg om getuigen. De eerste antwoorde; "Allaah is genoeg als Getuige." De tweede zei: "Ik wil een garantie." De eerste antwoorde:"Allaah is genoeg als Garantie." De tweede zei:"Je hebt gelijk" en leende hem het geld voor een bepaalde periode. De schuldenaar reisde naar de andere kant van de zee. Toen hij klaar was met zijn werk (daar) zocht hij naar iemand zodat hij de man op tijd kon bereiken voor het terugbetalen van de schuld, maar hij kon niemand vinden. Dus nam hij een stuk hout en maakte er een gat in, hij stopte er de duizend dinar en een brief voor de geldschieter in en deed het gat goed dicht. Hij nam het stuk hout naar de zee en zei: "O Allaah! U Weet dat ik een lening van duizend dinar heb genomen van die-en-die. Hij vroeg om een garantie maar ik zei tegen hem dat Allaah's Garantie genoeg is en hij accepteerde U als Garantie. Hij vroeg om een getuige en ik vertelde hem dat Allaah genoeg is als Getuige en hij accepteerde U als Getuige. Welzeker, ik heb hard geprobeerd om iemand te vinden zodat ik hem het geld kon betalen maar ik kon niemand vinden, dus ik handig dit geld over aan U." Terwijl hij dat zei, gooide hij het stuk hout in de zee totdat het ver de zee in ging, toen ging hij weg. Ondertussen zocht hij iemand om het land van de geldschieter te bereiken.

Op een dag kwam de geldschieter zijn huis uit om te kijken of er een schip gearriveerd is die hem zijn geld brengt, en plotseling zag hij het stuk hout waar het geld in zat. Hij nam het naar huis om ermee te stoken (nietsvermoedend). Toen hij het zaagde, vond hij het geld en de brief erin. Kort daarna kwam de lener naar hem met duizend dinar en zei: "Bij Allaah, ik heb hard geprobeert om een boot te vinden om je jouw geld te brengen, maar ik kon geen andere boot vinden dan degene waarmee ik gekomen ben." De geldschieter vroeg: " Heb je mij iets gestuurd?" De lener antwoorde: "Ik zei dat ik geen andere boot kon vinden dan degene met wie ik gekomen ben." De geldschieter zei: "Allaah heeft namens jou het geld bezorgt die je hebt gestuurd in het stuk hout. Dus je mag je duizend dinar houden, vertrek dus rechtgeleid op het juiste pad."

Sahih Al-Bukhari, 3/2291

17:53 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |