13-01-09

Wat voor huis ben jij?

Er zijn namelijk drie huizen
Een krot woning, een middenklas woning, en een villa -
Een inbreker zal gaan inbreken in een middenklas woning, omdat een krotwoning niets van waarde heeft, en de dure villa goed beveiligd is.

De krotwoning is als een Kafir zijn woning (bar, discotheek etc)
De dure villa is als een ware gelovige die zijn toevlucht zoekt bij Allaah
En de inbreker is zoals de Shaytan
Die pakt degene die twijfelen, zwak zijn etc

Je vraagt je af waarom er in de islamitische landen zo veel Sihr (zwarte magie) wordt gebruikt??
De Shaytan doet geen moeite om dit te introduceren in de Kuffaar landen deze zijn al op weg naar JAHANAM
Terwijl de anderen wat de verliezen hebben zoals DEEN/JANNAH
Shaytan verdeeld zijn inspanning goed.
VERDEEL JIJ HET OOK?


Een gelovige is als een atleet... met elke inspanning wordt de pijn en intensiteit gecontinueerd maar de doelstelling is veel groter dan zweet, bloed en tranen op dat moment.

Een gelovige werkt hard in deze Dunya zo dat hij/zij rust voelt in Jannah.

In het leven van armoede, tegenslag en beproevingen, vroeg Abdullah op een dag aan zijn vader (Imam Ahmad), "Abi wanneer zullen we rust hebben?"Zijn vader keek hem in de oog aan en zei, "Wanneer we de eerste stap zetten in Jannah."


Een grote geleerde bij de naam Ibn Taymiyya (1263 - 1328) zei, "wat kunnen mijn vijanden doen met mij? Mijn paradijs zit in mijn hart, waar ik ook heen ga het gaat met mij mee, als zij mij in de gevangenis stoppen dan is er tijd voor continu itikaf and aanbidding (ibada), als zij mij uit het land zetten dan krijg ik de kans om de wereld te zien, de schepping van Allaah (siyahah), en als ze me leven pakken dan ben ik een Shaheed.


Vele mensen begaan zonden of maken fouten en besluiten dat zij later vergeving vragen.
Sommige zeggen dat ze vergeving zullen vragen wanneer ze naar Hajj gaan, anderen zeggen weer nadat ze klaar zijn met hun studie en anderen weer nadat ze getrouwd zijn.....
Terwijl het dagelijks mogelijk is om tauwbah te verrichten, want het is mogelijk dat tussen de tijd van het begaan van zonden en de tijd van wanneer je Tauwbah verricht, je hart geseald wordt.
DIT KAN ZELFS DE LAATSTE ZIN ZIJN DIE JE LEEST!!

Wanneer je loopt in de ijskoude regen wilt je lichaam automatisch schutting zoeken, zo moet je hart en ziel ook automatisch schutting zoeken bij Allaah subhanahu wata'aalaa.


Er is ikhtilaaf (meningverschil) over ongeveer elke zaak, en als een persoon wil fatwa shoppen voor een antwoord dat past bij zijn verlangens, dan zal hij dit vinden, maar omdat het is gebaseerd op het plezieren van zijn eigen verlangens en niet door het plezieren/gehoorzamen van Allaah subhaana wa ta'aala, zal deze persoon dwalen.
De geleerden van het verleden gingen maanden op reis voor een enkele Hadith vanwege hun Yaqeen van de beloning die ze zouden ontvangen voor elke stap die ze namen

Shaykh AbdulBary Yahya stelde een interessante vraag:
Wat als ik jullie vertelde dat jullie moesten lopen van Heerhugowaard naar Maastricht om mijn telefoon op te halen en dan weer terug moest lopen, maar ik zou dan 10 euro geven voor elke stap die je hebt genomen tijdens de reis, zou je dit dan doen?
alle handen gingen omhoog in de les!!

Shaykh AbdulBary zei toen, "dit is hetzelfde hoe de geleerden van Hadith de beloning zagen voor elke stap die ze hadden gezet om een Hadith te bemachtigen.


Ik begrijp het niet meer.
Vandaag de dag, spenderen mensen meer geld, terwijl ze het zelf niet eens hebben, om dingen te kopen die ze niet eens nodig hebben, om uit te sloven bij mensen die zij niet eens mogen??"
subhanAllaah!!


John F. Kennedy heeft een athar gestolen van Ali ibn Abi Taalib. John zijn bekende quote "Vraag niet naar wat jouw land kan doen voor jou, maar vraag, wat kan jij doen voor jouw land."

Ali ibn Abi Taalib zijn quote was, "Vraag niet naar wat islaam kan doen voor jou maar vraag, wat kan jij doen voor islaam."


Ibn Hajar al Asqalani zijn meesterlijke werk, ""Fath Al-Bari" (uitleg/commentaar op Sahih Bukhari) was zo uitstekend/leerzaam dat de geleerden zeiden, Khalas!! we hebben geen uitleg (boeken) meer nodig na 'Fath Al-Bari'.


Iblees was de eerste van de Thaqalan (mens en Jinn) die Al-Qadar noemde,

Zie Surah al-Aaraf aya 16
He told Allah "Ya Allaah, you are the one who made me do this! You are the one who mislead me!"Husn Al-Khatimah (een goed eind):


Tekenen van een goed eind
De Qalima zeggen terwijl men sterft
Te sterven als een shaheed
Degenen die sterft terwijl hij verdrinkt is een shaheed
Vallen van een grote hoogte
Overlijden door een plaag
Zweet op het voorhoofd
Op een vrijdag
Overlijden door vuur
Overlijden door buikziekte
Overlijden in Madinah
Begraven worden in Madinah
Overlijden terwijl men een goede daad beging
Sterven terwijl men zijn familie bezit bewaakt
Sterven terwijl men de moslims beschermt
Sterven door een TiranWanneer een moslim Duaa verricht
Dan zal 1 van de 3 dingen gebeuren

A; Allaah geeft wat degene vraagt.

B; Allaah zal niet geven wat hij vraagt maar Allaah zal hem beschermen van iets in de toekomst dat evenredig is van wat hij vraagt.

C; Allaah zal niet geven wat hij vraagt, maar Allaah zal het geven als een Hasana op Youm el Qiyaama

Conclusie; altijd een win-win situatie
En het is for free
Dus begin Duaa te verrichten.

 

16:49 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.