07-12-10

Drinken van Alcohol

Het drinken van alcohol, zelfs maar een kleine hoeveelheid

Allah zegt:
"Zij vragen je over alcoholische dranken en gokken. Zeg: "Daarin is een grote zonde. (Qor’aan 2:219).

Allah zegt ook:
"0 jullie die geloven. Bedwelmende zaken, gokken, lotspijlen zijn iets walgelijks van Sheitan’s handen. Mijd ze dus, zodat jullie zullen slagen." (Qor’aan 5:90)

Het is bevestigd dat Ibn Abbas (RA) zei: "Toen het verbod op het drinken van alcohol geopenbaard was, liepen de Metgezellen van de Profeet naar elkaar toe en zeiden: "Alcohol is verboden en het drinken ervan is een grote zonde."

‘Abdoellah Ibn ‘Oemar zei dat het drinken van alcohol de grootste van de grote zonden was. Het drinken van alcohol is zonder twijfel de moeder van alle zonden en degene die alcohol drinkt is in meer dan één hadith vervloekt.

De Profeet zei:
"Sla iedereen die alcohol drinkt, als hij het een tweede maal drinkt sla hem dan, als hij het een derde maal drinkt, sla hem dan en als hij het een vierde maal drinkt, doodt hem." (Een betrouwbare hadith)

‘Abdoellah Ibn ‘Anir overleverde dat de Profeet zei: "ledereen die het gebed nalaat omdat hij een keer gedronken heeft (heeft de hele wereld en wat daarin is verloren) en iedereen die vier maal het verrichten van het gebed nalaat, omdat hij dronken is voorwaar Allah zal hem van de tinatoel Khabal laten drinken (op de Dag des Oordeels)."
De Metgezellen van de Profeet zeiden: "0 Boodschapper van Allah! Wat is ‘Tinatoel Khabal?" Hij antwoordde: "Het zweet van de bewoners van de hel." Of: "De pus van de bewoners van de hel. "(Een betrouwbare hadith)

Jabir zei: "De Profeet zei: "Allah heeft aan Zichzelf beloofd dat iedereen die alcohol drinkt (of een ander bedwelmend middel) van de Tinatoel Khabal zal drinken."(Zij vroegen: "Wat is Tinatoel Khabal?") Hij zei: "Het zweet van de bewoners van de hel." Of "De pus van de bewoners van de hel." (Muslim)

De Profeet zei:
"ledereen die alcohol drinkt (en daar geen berouw van betuigt) zal in het hiernamaals niet mogen drinken." (Boechari en Muslim)

De Profeet zei:
"ledereen die alcohol drinkt en sterft in die staat (zonder berouw te tonen) zal Allah als een ongelovige ontmoeten." (Een betrouwbare hadith).

walidin.com

18:21 Gepost door Assalamu aleykum warahmatullahi wabarakatuh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.